Ken jij dat gevoel? Dat je vastloopt in een situatie.

Wat doe je dan?


Jammeren dat het jou weer overvalt en meteen denken dat jij altijd ongeluk hebt.
Begin jij er met anderen over te klagen? En sleep je andere mensen mee in je verhaal?

Miljoenen mensen in de wereld mekkeren dag in dag uit over de situaties waarin ze verzeild geraken.

Wist jij dat JIJ deze situatie die zich voordoet kan ombuigen of kalibreren? Ja, JIJ!

Wanneer je een probleem in je gezicht krijgt, wordt je uitgenodigd om je emoties onder de loep te nemen en deze in balans te brengen. Het is tijd dat je leert hoe jij de taal van jouw eigen emoties leert verstaan en hoe jouw innerlijke zijn en het universum jouw zullen brengen tot de oplossing.

We zoeken de oplossingen veel te vaak buiten onszelf wanneer zich een probleem stelt.
Echter komen situaties of moeilijkheden op je af om je net te leren hoe je emotioneel in balans kan komen met innerlijke zelf.

Wanneer je een probleem in je gezicht krijgt wordt je uitgenodigd om in dat moment je emoties onder de loep te nemen en deze te herbalanceren. Leer hoe jouw emoties en jouw innerlijke zelf je de weg tonen naar een oplossing. Durf te vertrouwen dat wat je emoties je vertellen jouw werkelijkheid is in het moment. Jouw emoties zijn jouw barometer. Ze laten je zien of je in balans bent met je innerlijke zelf en in welke gemoedstoestand jij je op dit moment bevindt.

Stel je voor :

Je bent je bewust van wie je bent en wat je wil en je voelt jezelf elke dag groeien in meer vreugde voor jezelf en je omgeving. Je voelt je goed in je vel. Doordat jij nu zo groeit zien jouw collega’s op het werk dat je ‘verandert’. Je kiest ervoor om met momenten je grenzen aan te geven van wat je wel en niet wil.
En dan gebeurt dit…. Je collega’s vinden je ego├»stisch en ze vinden dat jij veel te vaak je grenzen stelt. Volgens sommigen neem je teveel je plaats in en beginnen ze te oordelen over jou en zeggen ze : “Mens, wat heeft die gegeten zeg? Wie denkt ze wel dat ze is? Ze denkt alleen aan zichzelf…”

Wat doe je nu in zo’n situatie?

Stel jezelf deze vragen:

  • Wat doet het met je dat jij zo geraakt wordt door deze situatie?
  • Ben je gefocust op jezelf? Of ga je jouw focus laten afhangen van de reacties van wat anderen van je denken/zeggen/oordelen?
  • Is het makkelijk om focus te houden of is het moeilijk voor je?
  • Sta je stevig geworteld in de grond en kan je de situatie overschouwen? Of heb je het gevoel dat je wankel staat en wordt meegedreven door de situatie?
  • Heb je een sterke wens om je focus te houden of is je wens eerder zwak?
  • Voel je de steun van je innerlijke zelf of heb je geen contact meer met je innerlijke zelf?
  • Krijg je inspiratie in de situatie of sta je perplex?

Al deze vragen zullen je laten invoelen hoe het gesteld is met je emoties, je zelfkennis en je interactie met de anderen, je innerlijke kracht en je inzicht in wat zich binnen en buiten je afspeelt.

Van zodra je in het reine bent met je eigen emoties zal je innerlijke kracht jou inspiratie, inzichten geven waardoor jij deze situatie beter kan inschatten en naar die nieuwe inschatting beter voor jezelf zal kunnen in interactie gaan met de buitenkant.

Het doel in zo een situatie is met jezelf af te stemmen wie jij ├ęcht bent. Niet wie jij wil zijn wat anderen van je verlangen. Wanneer je in verbinding bent met je ware zelf dan kom je in verbinding met het universum dat je de weg zal tonen naar de oplossing van de situatie. Vertrouw op jezelf, luister naar je emoties en handel van daaruit naar meer balans voor jezelf. Balans in en buiten jezelf.

Stel jezelf ook de vragen:

  • Wat wil ik?
  • Waarom wil ik dit?
  • Hoe wil ik mij voelen?

Het is in hoe dat jij je wilt voelen dat de sleutel met de oplossing aanwezig is.

Jouw emoties zijn jouw gids naar meer balans in je leven. Zij verbinden jou met je ware zelf. En vanuit de balans met je emoties begint het manifesteren en ontvangen van alles wat jij wil.

Wat denk je dat de balans in je emoties zal doen met de situatie waarin je verzeild geraakte? De nieuwe balans in je emoties zal de ‘oude emoties-gevoelens’ laten wegsmelten.

Onderdruk je emoties NIET! Laat ze jou de signalen geven die ze met zich meedragen. En doe je dat niet dan komen ze vroeg of laat op een andere manier naar boven.

Het hele doel van het krijgen van ‘tegenwind’ en het opnieuw in balans brengen van je emoties is om je punt van aantrekkingskracht te veranderen.

Er wordt nu enkel van je gevraagd om je oude geloof/je oude gedachten/emoties los te laten en de nieuwe emoties/gedachten/geloof te integreren in jezelf.

Heb je hulp nodig bij het zien, loslaten of ompoolen van je oude geloofspatronen/emoties naar nieuwe? Contacteer me. Het is mijn passie om andere mensen de simpele weg van oplossingen te tonen.

Succes!

Ingrid
12/1/2022