Stiltedagen & weekends

Op het ritme van de stilte

De kracht van stilteretraites

We leven in een drukke, vaak lawaaierige wereld waarin echte stilte een zeldzaam goed geworden is.
Er is de constante afleiding van onze smartphone, de sociale media of die ene e-mail die nog beantwoord moet worden, waardoor stilte en rust vaak ver te zoeken zijn.

Ook binnen in ons is het zelden stil.
Een veelvoud van gedachten zorgt soms voor chaos in ons hoofd, waardoor we veel te vaak uit balans zijn.

Stiltedagen of een stilteweekend is de ideale gelegenheid om rust te vinden en even terug tot jezelf te komen.

Een kans om offline te gaan en de hectiek van alledag los te laten.
De stiltedagen en weekends staan open voor iedereen die de brug willen maken naar een bewuster leven.

Tijdens deze dagen volgen we geen bepaald geloof of traditie, maar putten vooral inspiratie uit zowel de monastieke tradities, mythen en legendes, oude culturen en heartfulness.

Wat houden stiltedagen of weekends in? 

Naast veel ruimte voor stilte en tijd voor jezelf, komen we een paar keer per dag samen voor begeleide groepsessies.

In de eerste plaats werken we dan rond huidige situatie en waar je naar verlangt voor jezelf. Daarnaast werken we aan je emoties en gedachten.  Dit is nodig om open en ontvankelijk te zijn voor wat zich bij jou aandient in de stilte.

Er wordt verdieping gebracht in de stilte door oefeningen en meditatie. Je hoeft zeker geen ervaring te hebben met meditatie want we geven je ook een inleiding in de meditatietechniek.

Hulpmiddelen worden aangereikt om de diepere laag van stilte in jezelf te vinden, om de obstakels te begrijpen die zich daarbij aandienen en ook wat voor moois de stilte kan brengen.

Je krijgt antwoorden op de vraag: hoe ga ik om met gedachten en gevoelens die naar boven komen tijdens een stilte retraite?

De stiltedagen of weekends gaan meestal door in een monastieke omgeving omdat we daar onmiddellijk in een veilige, beschermde en rustgevende plaats worden ondergedompeld.

Begeleiding tijdens de stilteretraites

Begeleiding: Ingrid Desmedt, Stilte & Happiness Expert.

In 1999 en 2007 zorgden 2 scheidingen voor een intense en nieuwe fase in mijn leven: een uitnodiging om de weg naar binnen te volgen, om een innerlijke reis aan te vatten vanuit mijn hartsverlangen. En tegelijkertijd als moeder van 3 kinderen mijn pad in de buitenwereld verder te zetten.

Meerdere malen verliet ik het bedrijfsleven en in 2007 ging ik op stilteweek in het buitenland.  Deze mondde uit in geestverrruimende coachingopleidingen van verschillende jaren in binnen en buitenland.  In Amerika volgde ik intensieve opleidingen in Quantum Coaching, Energetic Healing, Law of Attraction, Light Body Trainingen, Inner Personal Behaviour Training, Creatieve Trainingen.

Ingriddesmedt_Masterclass_05

Zo startte ik in 2017 mijn coachingpraktijk.
In die tijd putte ik enorm veel kracht uit stilteretraites en poëzieweken onder leiding van Broeder Bernard Joseph uit de Abdij van Orval.  Daar had ik keer na keer diepgaande en transformerende ervaringen met de kracht van de stilte en ontving ik wijsheid die verscholen ligt in de Bron. In de mystieke Abdij van Orval groeide mijn interesse in de monastieke en contemplatieve levenswijze van de broeders die tot op heden nog steeds een belangrijke bron van inspiratie voor me is op mijn weg.

Meditatie en stilte maken al meer dan 15 jaar deel uit van mijn dagelijkse leven.

Ingriddesmedt_Masterclass_02

Tijdens mijn persoonlijke zoektocht en mijn professionele coachingpraktijk kwam er na verloop van tijd ook het verlangen om mijn klanten mee te nemen naar deze monastieke plekken.

Ik ontdekte hoe inspirerend en transformerend deze omgeving ook voor mijn klanten was en hoezeer ze mijn begeleiding aldaar en de omgeving als meerwaarde in hun leven ervaren.

Zo heeft er zich een verschuiving plaatsgevonden in mijn coachingpraktijk en begeleid ik nu meerdere dagen na mekaar, de mensen die op zoek zijn naar rust en zingeving in hun leven, vanuit deze monastieke plekken.

Zit je met een vraag of heb je een moeilijk moment, dan kan je steeds bij mij terecht voor een gesprek.

 

IngridDesmedt_Gelukkigworden

De stilte, is halt houden bij de Bron van Liefde

Wanneer je in een abdij aankomt valt meteen een sfeer van stilte op.

Je leest goed, een ‘sfeer van stilte’.  Vele mensen deinzen terug van de ‘stilte’ in zo een omgeving.  Laat die stilte nu net de sleutel zijn die jij nodig hebt om jouw balans terug te vinden.

Deze stilte mag niet verward worden met de afwezigheid van spreken.  Het gaat om een innerlijke stilte en de woorden die uit je hart komen.

Die woorden zijn zuiver, rechtvaardig en oprecht.  Het is een kunst om je innerlijke stilte binnen te gaan en het geeft je een heel ander perspectief over wat er buiten en in jezelf is.

Durf te verbinden met de waarheid die in jezelf te vinden is en te vertrouwen op die innerlijke stem die je wil leiden.

 

Data stiltedagen & weekends 2024

 • 48 uur HERBRONNEN – kennismaking met de stilte – in groep  IN HET WEEKEND!
  Vrijdag 21 september 2024 (16:30) tot en met zondag 23 september 2024(17:00) (nog 3 plaatsen)
  Locatie : Abdij Westmalle – Westmalle (België)
  Prijs: 575€ Dit is inclusief 2 overnachtingen in een éénpersoonskamer, persoonlijke coaching, de maaltijden op vrijdag  (avondmaal), zaterdag (ontbijt – middagmaal – avondmaal) en zondag (ontbijt – middagmaal) alsook koffie, thee, koekjes.

 • ONTDEK JOUW INNERLIJKE BALANS  – 3 Stiltedagen – in groep IN HET WEEKEND!
  Vrijdag 22 augustus (10:30) tot en met zondag 24 augustus 2024 (17:00) (VOLZET)

  Vrijdag 11 oktober (10:30) tot en met zondag 13 oktober 2024 (17:00) (nog 3 plaatsen)
  Locatie
  : Abdij Notre Dame d’Orval – Villers devant Orval (België)
  Prijs: 575€. Dit is inclusief 2 overnachtingen in een éénpersoonskamer, persoonlijke coaching, de maaltijden op vrijdag  (middagmaal en avondmaal), zaterdag-zondag (ontbijt – middagmaal – avondmaal (zaterdag)) alsook koffie, thee, koekjes.
  Aan deze stiltedagen kunnen maximum 3 personen deelnemen.

Schrijf je in via onderstaand contactformulier 🤍

 • HERBRON & Be Coached – Stiltedagen voor PERSOONLIJKE begeleiding (Abdij van Orval of Abdij van Westmalle) 
  Enkel op aanvraag (check de aparte pagina met info over HERBRON & Be Coached)
  U kan ervoor kiezen om minimum 3 dagen (2 nachten) tot maximum 5 dagen (4 nachten) te herbronnen in stilte én genieten van persoonlijke 1/1 coaching door mezelf. 

  Prijs: Neem contact met me op via onderstaand contactformulier 🤍

12 + 4 =

Wil je graag op de hoogte blijven van de stiltedagen & weekends.
Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief!
Je krijgt dan als eerste nieuws wanneer de 
data van de
nieuwe stiltedagen & weekends bekend zijn.

Heb je nog een vraag of wil je graag inschrijven?  Stuur me een bericht
via onderstaand formulier.  

Wat klanten schrijven…

De combinatie van het stilte mét de persoonlijke coaching zorgt voor verandering. Je reflecteert dieper, je voelt wat het met jou doet en wat je nodig hebt in het moment.

Jouw persoonlijk proces wordt in de stilte in beweging gebracht.  Je kijkt niet meer hetzelfde naar jezelf EN de mensen om je heen. Je ziet en erkent je eigen obstakels en leert hoe deze om te buigen tot vernieuwing. 

Je kunt vanuit rust en kalmte de lastige of moeilijke situaties benaderen. Je maakt een bewuste keuze in hoe je elke nieuwe situatie aanpakt.

De stilte en persoonlijke begeleiding zorgt voor helderheid en balans.

Ik leerde mezelf terugvinden door de energie en de kracht van de stilte.  De 4 dagen in stilte met Ingrid als begeleider raad ik voor iedereen aan die de weg in zichzelf kwijt is.  Ik leerde om de kracht van de stilte te gebruiken.  Stap voor stap en groei er elke dag in.

- Christine Sergeant

Kindercoach

Samen met een vriendin schreef ik me in voor een stilteretraite in de abdij van Orval onder begeleiding van Ingrid. 

Dank je wel Ingrid voor deze mooie intense dagen! en jouw sublieme coaching!  You are one of a kind.

Het was een bijzondere ervaring van thuiskomen in mezelf en vooral het stilmaken in mijn hoofd.  Je leert alsmaar dieper en dieper in de stilte en in jezelf te duiken.

Deze dagen hebben me stilte, rust, balans, kracht, creativiteit maar vooral kleur in mijn leven gebracht en vrede met mezelf!

In 1 woord = Fantastisch!

Ik raad het iedereen aan.

- Chantal Derycke

Als Sales Manager in een drukke baan heb ik al 2 keer bewust deelgenomen aan de stilteretreats van Ingrid in Orval.

Mijn insteek voor de deelname was om in 4 dagen echt bij mezelf te komen in alle rust en van daaruit – onder begeleiding van Ingrid – doelbewuster door het leven te gaan, dag na dag en elke dag méér en méér beleven vanuit gevoel voor de schoonheid in mezelf en rondom mij.

De omgeving van de abdij van Orval nodigt echt uit om de rust en stilte in alle facetten te beleven en de coaching, begeleiding van Ingrid in een volledig beschermde omgeving maakt dat je jezelf kan uitdukken zoals je echt bent om van daaruit concrete vaststellingen te maken met betrekking tot jouw eigen persoon om nadien met een concreet actieplan je levenspad verder te bewandelen.

Een aanrader voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, wie rust kan appreciëren en wie onder begeleiding van Ingrid zichzelf wil openstellen om van daaruit te groeien.

Dank voor het organiseren van deze unieke retreats Ingrid.  Ik kijk al uit naar de volgende stilteretreat.

- Gert Bonnevalle

Sales Manager

Beeldmerk-IngridDesmedt-Red

Thuiskomen in

de stille ruimte

bij de Bron…

De oude Egyptenaren hadden toen al de opvatting dat het doel van de mensheid is terug te keren naar de Bron, de Goddelijke Eenheid.

Ingriddesmedt_FlowLive_03

Praktische informatie

ingriddesmedt_04

Wat meebrengen?

 • Lakens (1 persoonsbed) en handdoeken breng je zelf mee of huur je ter plaatse (Lakens: 12€ – niet inbegrepen in prijs).
 • Een fleecedeken of warme sjaal, warme sokken
 • Comfortabele kleding
 • Drinkbus
 • Wandelkledij als je graag een wandeling wil doen in de mooie natuur rond de abdij
 • Een boekje en balpen om aantekeningen te maken

Belangrijk : Heb je specifieke dieetwensen (vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij, …), laat het dan weten bij je inschrijving.

Hoewel de stiltedagen & weekends doorgaan in een abdij vertrekken we niet vanuit een bepaald geloof of traditie. We laten ons inspireren door de stilte die een belangrijke rol speelt op dat moment.  De monastieke levenswijze biedt ons een rustige basis, veilige omgeving en ritme om ons tijdens de dagen te openen en te verbinden in met jezelf in stilte.

Heb je nog een vraag dan kan je mailen naar: ingrid@ingriddesmedt.com

Praktische info per locatie

 • 48u HERBRONNEN – Abdij van Westmalle
  Aankomstdag vrijdag 16:30 – onthaal en verdeling van de kamers & inleidende sessie.
  Zondag 17u: einde van de stiltedagen
 • INNER BALANCE – 3 stiltedagen – Abdij van Orval
  Aankomstdag vrijdag 10:30 – onthaal en verdeling van de kamers & inleidende sessie & wandeling.
  Zondag 17u: einde van de stiltedagen
 • Stiltedagen voor PERSOONLIJKE begeleiding (Abdij van Orval of Abdij van Westmalle) 
  Enkel op aanvraag – dagen in overleg te bepalen
  Aankomstdag vanaf 15:00
  Vertrekdag 17:00

 

Ingriddesmedt_Masterclass_07
Logo_Ingrid Desmet_white

De Hulsten 103
2980 Zoersel, België

BTW nr: BE0664575209
Tel nr: +32 497 49 01 23
E-mail: ingrid(at)ingriddesmedt.com

© 2021-2023 Ingrid Desmedt
Ontwerp & Ontwikkeling Lydia Nijhof